Dernek Hakkında

Hakkımızda

Son yıllarda ülkemizde uygulanan sanayi politikaları nedeniyle kırsal kesimlerden kentlere yoğun miktarda göçler yaşanmış ve halende yaşanmakta olup bu gün nüfusun büyük çoğunluğu kentlerde yaşar hale gelmiştir.

Şehir hayatının zorlukları sonucunda kırsal kesimden kente göç eden insanların kültür değişimine uğradıkları şehirde yaşayan nesillerin ve hatta birbiriyle akraba olan insanların birbirlerini tam olarak tanıyamadan yaşadıklarına şahit olmaktayız.

İşte bu ve buna benzer olumsuz durumların en aza indirilmesi amacıyla özellikle kentlere göç eden insanların köyleri yada ilçeler adına kültür ve yardımlaşma dernekleri ve vakıflar gibi sivil toplum örgütlerini kurdukları ve bu yerlere üye olduklarını gözlemekteyiz.

Bu amaçla fiilen 1960 lı yıllarda resmen ise 1990 yılında kurulan Kırıkkale Delice ilçesi kültür ve yardımlaşma derneği üyelerimizin ve büyük kentlerde yaşayan Deliceli hemşehrilerimizin birbiriyle tanışarak kaynaşmaları ve yardımlaşmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Kurucu üyelerimiz;KEMAL ŞALA, İHSAN ŞARENER, DİLAVER PINARKAYA, TURAN DELİCE, DURSUN YILMAZ, İRFAN YENİGÜN, MUSTAFA KILIÇ, DURAN ÜNGÖR ve MURAT KILIÇ beylerden ebediyete intikal edenlere Allahdan rahmet dilerken sağ olanlara teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Derneğimiz Ankara Abidinpaşa semtinde bulunan mülkiyeti kendisine ait apartman dairesinde hizmet vermektedir. Derneğimize Ankara içinde Delice İlçemizde ve başka İllerde ikamet eden 190 faal üyemiz bulunmaktadır.

Üyelerimize hizmet olarak sosyal aktiviteler dışında üyemizin kendisinin,eşinin yada 18 yaşından küçük olan çocuklarının vefatı halinde cenazenin giderlerini karşılama ve defin yerine nakledilmesi,üyenin evlenen bir çocuğuna çeyrek altın takılması ,Delice ilçemizde vefat eden üyelerimiz için ise cenaze sonrası verilecek yemek giderinin ödenmesi şeklinde hizmet verilmektedir.

Ramazan aylarında ilçemizde bulunan yaşlı ve fakir ailelere gıda yardımı yapılmaktadır.Derneğimizin maddi gücü nispetinde üyelerimiz çocuklarının ve Delicede ikamet eden fakir aile çocuklarının Üniversitede okuyanlarına eğitim yardımı yapılmaktadır.

Ayrıca İlçemizdeki temsilciliğimizde bulunan masa ve sandalyelerden ücretsiz yararlandırma hizmetimizde kendilerine sunulmaktadır. Bu masa ve sandalyeler diğer DELİCE'Lİ hemşerilerimizede belli bir bağış karşılığı hizmete verilmektedir.

Saygılarımızla...

Delice İlçesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği